Τεχνολογικό Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου "Φαέθων"

Το Τεχνολογικό Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ και ο ιδρυτής του, ο συλλέκτης κ. Γ. Χρυσανθακόπουλος, σας καλωσορίζουν και σας προσκαλούν να ζήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο. Το Μουσείο ιδρύθηκε πριν το 2004 και είναι Κοινωφελές Ίδρυμα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι νεόδμητες εγκαταστάσεις του Μουσείου βρίσκονται επί της Λ. Μαρκοπούλου Ωρωπού, 3.5 χλμ μετά το κόμβο της Εθνικής οδού προς Ωρωπό. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται κτίριο 7500 m2 μέσα σε οικόπεδο 50 στρεμ. και διαθέτει: Parking, αναψυκτήριο, αίθουσα προβολής, αίθουσα εστίασης και boutique.

Το Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ περιλαμβάνει 5 ενότητες:

Α) Τμήμα Κλασσικού Αυτοκινήτου με 100 σπάνια εκθέματα, πρώην VIP ιδιοκτητών όπως Κ. Καραμανλής, Ε. Βενιζέλος, Α. Μπάρκουλης, Αλ Καπόνε, Σουμάχερ, Τσάρλυ Τσάπλιν και άλλοι.

Β) Τμήμα Ρολογιών, περιλαμβάνει 1500 ρολόγια χειρός – τσέπης – επιτραπέζια από το 17ο αιώνα, 850 Νομίσματα και Παράσημα.

Γ) Τμήμα Φυσικής, Ηλεκτρονικών, Τηλεπικοινωνιών που περιλαμβάνει 4000 σπάνια Εκθέματα Φυσικής, Ηλεκτρονικών, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως.

Δ) Υπαίθριο Εκθεσιακό Τομέα Αμυντικού Υλικού, που περιλαμβάνει Αμυντικά Συστήματα, Τροπίλες, Τορπιλοσωλήνες κ.α.

Ε) Θεματικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (υπό κατασκευή)

Το Τεχνολογικό Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ αποτελεί ένα μοναδικό χώρο ιδιαίτερης κουλτούρας, σχεδιαστικής φινέτσας και υψηλής αισθητικής ικανό να φιλοξενήσει αλλά και να «οδηγήσει» τα events και άλλες δραστηριότητές σας με επιτυχία που θ’ αφήσουν εποχή! Οι δραστηριότητες και υποδομές του Μουσείου ΦΑΕΘΩΝ φαίνονται στα έντυπα και το site.

Στόχος του Μουσείου σήμερα είναι να διευρύνει τις δραστηριότητες του στο Πολιτιστικό χώρο στη Πατρίδα μας και να προσφέρει στην Νεολαία μας αλλά και στο ευρύτερο κοινό Κουλτούρα, Ποιότητα και Πολιτισμό, που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας και ειδικότερα οι nέοι. Μεσοπρόθεσμα το Μουσείο θα αναγείρει nέα επέκταση των Κτιριακών Εγκαταστάσεων του καθώς και των Εκθεμάτων του, για την δημιουργία πρόσθετων Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου με σκοπό την Επιμόρφωση Σπουδαστών και Μηχανικών στους τομείς Σχεδίασης/Ανάπτυξης Καινοτόμων εφαρμογών για την κατασκευή Συστημάτων Προστασίας του Περιβάλλοντος, Εξοικονόμησης Ενέργειας και εξέλιξης του Υβριδικού και του Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου του Μέλλοντος.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 – 15:00 και τα Σαββατοκύριακα.
Τηλέφωνα: 22950 39261-2 Fax: 2295039268
E-Mail: info@phaetonmuseum.gr ,
Web: http://www.phaetonmuseum.gr