Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

2024_purasfalia_2

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Δήμα, τον Ειδικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Μονιάκη και τον Αναπληρωτή προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιώργο Γεροβασιλάκο εκπροσώπησαν τον Δήμο Ωρωπού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Έγινε ο απολογισμός χειμερινής περιόδου 2023-2024 και συζητήθηκαν οι ενότητες:

Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.
Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024

«Τέθηκαν ζητήματα και προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει στο πεδίο και μας κάνουν κάθε φορά σοφότερους. Κάναμε προτάσεις για όλα τα θέματα προκειμένου να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα νομικά πλαίσια. Η ενίσχυση της πρόληψης, η συνεργασία όλων των φορέων και η ενημέρωση των πολιτών είναι το κοινό δόγμα. Αυτή η προσπάθεια είναι διαρκής, χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις. Είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία και η συμμετοχή όλων των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Συμμετείχαν δήμαρχοι, και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αττικής, οι δασάρχες Πεντέλης, Λαυρίου, Πάρνηθας, Καπανδριτίου και Πειραιά και οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής (Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη εκτέλεσαι χρέη προέδρου και κατέγραψε προτάσεις, αναφορές, και προβληματισμούς με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Φωτογραφικό υλικό - videos - social media:

You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=L5ZG-V3F4N0

facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100041796071486

Viber:    https://invite.viber.com/?g2=AQAlbU4ab6ZhEU6hk1TmyXVctDCpUh9FaxCMiq1XFW%2B%2BAd8y2n3V2OSGxi8zr0UH

You Tube:   https://www.youtube.com/channel/UC6ptBHCSdavB8n00Dhlj2pw

Tik Tok:      https://www.tiktok.com/@oroposgreece

Ιnstagram:   https://www.instagram.com/oropos_greece/

Τwitter:      https://twitter.com/AttikaGreece