ΚΑΥΣΩΝΑΣ «ΚΛΕΩΝ»: ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

kausonas_7_2023

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των υψηλών θερμοκρασιών που θα φέρουν την κωδική ονομασία «Κλέων» τις επόμενες 9 ημέρες θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη θα ενεργοποιηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας τόσο για την προστασία των πολιτών, των κατοικιδίων, των αδεσπότων αλλά και του περιβάλλοντος με ύψιστη ετοιμότητα στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως άμεσο μέτρο και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ω. ανακοινώνεται πως από την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 θα είναι ανοιχτοί για τους πολίτες κλιματιζόμενοι Δημοτικοί χώροι στον χώρο των Κ.Α.Π.Η. σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα στα Κ.Α.Π.Η:

Νέων Παλατίων, Μαρκοπούλου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Καπανδριτίου, Μηλεσίου, Αυλώνα, Χαλκουτσίου. Ειδικά για το Κ.Α.Π.Η. Ωρωπού λόγω εργασιών θα ανοίξει από την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται υπεύθυνα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου Ωρωπού σχετικά με όλα τα μέτρα που θα ληφθούν και την πορεία των καιρικών φαινομένων.

ΚΛΕΩΝ: Το όνομα Κλέων έφεραν διάφορα πρόσωπα της αρχαιότητας. Μεταξύ τους, ο αρχαίος Κύπριος ποιητής Κλέων, ο Σπαρτιάτης αρχιτέκτονας Κλέων, ο Κλέων ο Σικυώνιος που ήταν χαλκοπλάστης, ο ζωγράφος Κλέων που δημιούργησε την προσωπογραφία του Κάδμου στην αρχαία Θήβα, ο σφραγιδολιθοποιός Κλέων, ο Κλέων της Μυσίας, πρώην ληστής και ηγεμόνας της Μυσίας επί Οκταβιανού, αλλά γνωστότερος όλων, θεωρείται ο Κλέων, ο Αθηναίος στρατηγός κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Φωτογραφικό υλικό - videos - social media:

facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100041796071486

Viber:    https://invite.viber.com/?g2=AQAlbU4ab6ZhEU6hk1TmyXVctDCpUh9FaxCMiq1XFW%2B%2BAd8y2n3V2OSGxi8zr0UH

You Tube:   https://www.youtube.com/channel/UC6ptBHCSdavB8n00Dhlj2pw

Tik Tok:      https://www.tiktok.com/@oroposgreece

Ιnstagram:   https://www.instagram.com/oropos_greece/

Τwitter:      https://twitter.com/AttikaGreece