Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 8Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ - ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΩΣ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

arvanitikos_gamos_2023_tel

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών διοργανώθηκε στην πλατεία του Καλάμου του Δήμου Ωρωπού η 8η αναβίωση Αρβανίτικου Γάμου η οποία το 2021 είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας. Μέσα από το πρωτότυπο σενάριο βγαλμένο από την καθημερινή ζωή του χωριού, τους αυθεντικούς διαλόγους πολλοί από τους οποίους ήταν στα αρβανίτικα, το εντυπωσιακό σκηνικό στην πλατεία του χωριού που περιελάμβανε τα σπίτια των νεονύμφων, του καφενέ και του αγρού, τα κοστούμια από γνήσιες αρβανίτικες φορεσιές αναβίωσαν τη λαϊκή παράδοση αιώνων στα αρβανίτικα χωριά του τόπου μας.

Ο Δήμος Ωρωπού υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις την εκδήλωση. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η διοργάνωση, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης αποδέχτηκε την πρόταση του αντιδημάρχου Καλάμου Παναγιώτη Κιούση αλλά και όλων των συντελεστών της εκδήλωσης ώστε το παραδοσιακό δρώμενο στο εξής να διεξάγεται κάθε χρόνο και όχι κάθε δύο χρόνια.

Συμμετείχαν 49 ηθοποιοί, όλα τα μέλη του Πολιτιστικού και Αρβανίτικου Συλλόγου και πολλοί εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για εβδομάδες. Το σενάριο και η σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μίχας.

Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του χωριού που ξεδίπλωσαν τις υποκριτικές τους ικανότητες αλλά και την αγάπη τους για τις παραδόσεις του τόπου τους. Το φινάλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό και έμεινε σε όλους αξέχαστο, με ξεφάντωμα και χορούς από το συγκρότημα του Σπύρου Μπρέμπου στην πλατεία του Καλάμου, τα κεράσματα αλλά και τις υπέροχες πένες με κοκκινιστό που ετοίμασε με αγάπη και μεράκι ο Παναγιώτης Μίχας.

«Αυτός είναι ο Κάλαμος. Αυτός είναι ο Δήμος Ωρωπού. Η συμμετοχή και η χαρά των μικρών και μεγάλων παιδιών. Οι μικροί μαθαίνουν και οι μεγάλοι θυμούνται και μεταφέρουν την παράδοση από γενιά σε γενιά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Θα αναδείξουμε και θα προβάλλουμε ανάλογες εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά μας. Επόμενο ραντεβού μας την Κυριακή 26/9 στην αποκριάτικη γιορτή στο Χαλκούτσι», είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Γκικάκη και τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Κατσιγιάννης, Γιάννης Σμέρος, ο τέως δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος Βουλευτής Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ψυχικού Θανάσης Χανακούλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρμυριώτης, Γιάννης Δήμας, Ανδρέας Γαζβινιάν, Νίκος Τζεβελέκος, Γιώργος Παπαγιάννης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άγγελος Καλύβας, ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Ρούσσης, Διονύσης Καμπιώτης, Παναγιώτης Πέππας, Βασίλης Μπιλήρης, Χρήστος Σαμπάνης, Ανδρέας Θεοδώρου, Χρήστος Μίχας, Δημήτρης Βελτανιώτης, Αναστάσιος Δέδες, Πέτρος Δέδες, Κωνσταντίνος Λίτσας, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Παπαπέτρου, Βάσω Βασιλάκου, Δημήτρης Μίχας, Θωμάς Μακροδημήτρης, Σπύρος Λίτσας, Γεωργία Βάθη Γαζβινιάν, οι υποψήφιοι Βουλευτές Σοφία Κατσίγιαννη (αντιδήμαρχος Διονύσου), Βάσια Αναστασίου, Παντελής Ασπραδάκης, Γιάννης Μπουλέκος, Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδη, Λάζαρος Καραούλης, η Λούση Πέππα εκπρόσωπος Δημοσίων σχέσεων ΠΑΣΟΚ ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Image removed. https://www.youtube.com/watch?v=piY4X3FaE3o&feature=youtu.be

Φωτογραφίες: https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού