Η ΕΣΠΑΑΚΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ.

ΕΣΠΑΑΚΑ_2023

Η Ένωση Συλλόγων Παραλίας Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο παραλιακό κέντρο «Γιαννακός» στους Αγίους Αποστόλους. Ο πάτερ Τιμόθεος ευλόγησε την πίτα και ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΚΑ Σπύρος Γιακουβής αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει παρουσιάσει ο τόπος τα τελευταία χρόνια αλλά και στα μεγάλα έργα που αναμένει η τοπική κοινωνία από τη δημοτική και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Πέππα που έφυγε από τη ζωή πριν από μία εβδομάδα τονίζοντας την προσφορά του στον τόπο με την δημιουργία του εμβληματικού club restaurant «Αλέκος». Επίσης ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο ο Μιχάλης Κανάκης ιδρυτής της ΕΣΠΑΑΚΑ και επί σειρά ετών πρόεδρος της.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ

Η Γ.Γ. της ΕΣΠΑΑΚΑ Μαρία Ευφροσύνη συνόδευσε δύο αρβανιτοπούλες που μοίρασαν μπομπονιέρες σε όλους τους καλεσμένους προσκαλώντας τους στη μεγάλη εκδήλωση του 8ου Αρβανίτικου Γάμου που θα γίνει στον Κάλαμο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΜΟΥ

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στο Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη ο οποίος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τον Κάλαμο και τους Αγίους Αποστόλους και αποκάλυψε την έγκριση του τελικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλάμου και τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ηλιάσκος αποσπώντας το χειροκρότημα των παριστάμενων.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Αναφέρθηκε στα σημαντικότερα που θα αλλάξουν τον Κάλαμο και τους οικισμούς του. Έγινε αναφορά στα έργα αναβάθμισης που έχουν γίνει στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων και στα έργα αποκατάστασης λειτουργικών βαθών που θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Επίσης στην αποκατάσταση του βράχου στον παραλιακό δρόμο των Αγίων Αποστόλων, αλλά και στις νέες ασφαλτοστρώσεις που όπως τόνισε δεν γίνονται λόγω των εκλογών αλλά λόγω της ωρίμανσης των μελετών και των χρηματοδοτήσεων.

Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΑΓΚΩΝΑ - ΑΓΡΙΛΕΖΑΣ

Τόνισε πως ο παραλιακός δρόμος από την Αγκώνα μέχρι την Αγριλέζα θα ξεκινήσει το επόμενο 10ημερο και περιλαμβάνει τις νέες συνδέσεις ύδρευσης. Θα ασφαλτοστρωθεί όλος ο παραλιακός και θα φτιαχτούν τειχία και πλέγματα συρμάτινα στα πρανή, προστατευτικά κιγκλιδώματα από την πλευρά της θάλασσας και σημαδότηση. Είπε για νέα χρηματοδότηση 2,8 εκ. Ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε Κάλαμο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι. Αυτό το έργο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Επίσης θα φτιαχτεί ο δρόμος Αγίου Ανδρέου - Αγίου Παύλου και η Λεωφόρος Αγίων Αποστόλων 1,7 χλμ. Φτάσαμε 10 μήνες πριν τις εκλογές γιατί τώρα ωρίμασαν οι μελέτες και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μετά από σκληρή δουλειά.

ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο Γιώργος Γιασημάκης αναφέρθηκε στη μελέτη που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα από τον Κώστα του Δέδε για το Λαογραφικό Πολιτιστικό Κέντρο Καλάμου την οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεμπλοκάρισε. Ξεπεράστηκαν όλες τις εκκρεμότητες και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση και τέλος καλοκαιριού 2023 θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του Λαογραφικού μουσείου.

ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ

«Αυτή την εβδομάδα υπογράψαμε σύμβαση για την ανακαίνιση όλων των μικρών γηπέδων. Στην ύδρευση έχει ξεκινήσει η μελέτη για τα δύο δίκτυα που έχουν πρόβλημα με πολλές ζημιές. Μετά το Πάσχα θα πάρουμε χρηματοδότηση για να αλλάξουμε και αυτά τα δίκτυα για να ησυχάσουν οι πολίτες. Η πλατεία Καλάμου με τη βοήθεια του κυρίου Μαρτίνου έχει γίνει η μελέτη και είμαστε στην αναζήτηση χρηματοδότησης», κατέληξε ο Γιώργος Γιασημάκης.

Έδωσαν το παρών οι Βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Βλάχος, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Καλάμου και πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κανελλόπουλος, Ευάγγελος Ηλιάσκος, Γιώργος Αρμυριώτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσης Καμπιώτης, Παναγιώτης Πέππας, Δημήτρης Βελτανιώτης, Ανδρέας Θεοδώρου, Χρήστος Μίχας, Αναστάσιος Δέδες, Κωνσταντίνος Λίτσας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρης Χορμοβίτης, οι τοπικοί σύμβουλοι Βάσω Βασιλάκου Πουκαμισά, Γιάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Μίχας, Χρήστος Μίχας, Μιχάλης Οικονομίδης, πρόεδροι, μέλη προεδρίων και μελών Δ.Σ. των Συλλόγων μελών της ΕΣΠΑΑΚΑ και πολιτών.

Φωτογραφίες: https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού