ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

agia_marina_2022

Μετά από τα χρόνια της καραντίνας τελέστηκε με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στην Αγία Μαρίνα Ωρωπού, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και το παραδοσιακό πανηγύρι στη μνήμη της Αγίας Μαρίνας παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Κατσιγιάννη, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, στους δρόμους του Ωρωπού με τη συμμετοχή σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, χορευτικών συγκροτημάτων και πιστών. Ακολούθησε πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, με την ορχήστρα του Κέντρου, το Εργαστήρι Χορού Νέας Αρτάκης «Η Αγία Φανερωμένη», ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μηλεσίου «Άγιος Δημήτριος», ο Σύλλογος «Κρητών» Ωρωπού και το Χορευτικό του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ωρωπού, όπου ενθουσίασαν και δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Τον πρώτο χορό έσυρε ο αγαπητός σε όλους εφημέριος της Αγίας Μαρίνας πάτερ Σπυρίδων ενώ μετά τα χορευτικά από τα συγκροτήματα και τους πιστούς, η βραδιά έκλεισε με τραγούδι από τον ίδιο και την κόρη του.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη μεγάλη γιορτή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κανελλόπουλος, Ανδρέας Γαζβινιάν, Γιώργος Αρμυριώτης, Δημήτρης Σαμπάνης, Ευάγγελος Ηλιάσκος, Μιχάλης Ντάσης, Γιάννης Δήμας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άγγελος Καλύβας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θωμάς Ρούσσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βελτανιώτης, Κωνσταντίνος Λίτσας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάμπρος Ρόδης, τα μέλη Αθανάσιος Μακρυγιάννης και Αθανάσιος Κουρούπης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΣΩΠΟΣ” Άννα Κόντου, Πρόεδροι Συλλόγων και Τοπικοί Φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

https://www.youtube.com/watch?v=pBwcEo75SeU

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού