ΚΑΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

fotia_2022

Ένα σπίτι κάηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Ωρωπού μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του και υπήρχε κίνδυνος να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή λόγω των δυνατών ανέμων.

Η άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής από τον Π.Σ. Οινοφύτων με 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες αλλά και δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού με 5 οχήματα και 2 υδροφόρες, των εθελοντικών ομάδων ΕΣΔΩ και Νέα Πολιτεία, της εθελοντικής ομάδας Δηλεσίου ΕΔΥΣ οριοθέτησαν άμεσα την φωτιά και την εμπόδισαν να εξαπλωθεί στην περιοχή αλλά και σε παρακείμενα σπίτια. Διαθέσιμες ήταν και δυνάμεις της ΕΘΕΚΑΠ η οποία τέθηκε άμεσα σε ετοιμότητα για το περιστατικό.

Δυστυχώς το λυόμενο σπίτι από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά λόγω και των εύλεκτων υλικών του καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού το εγκατέλειψε εγκαίρως. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διεξάγει έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Πιθανότατα η πυρκαγιά να ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ευχαριστεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντικών ομάδων αλλά και όσων έθεσαν άμεσα τις δυνάμεις τους σε ετοιμότητα προκειμένου να σβήσει άμεσα η φωτιά σε μία δύσκολη ημέρα που υπάρχει προειδοποίηση Επιπέδου-4 για πυρκαγιά στον Δήμο μας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=4oLeRmjI1ew

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού