Αναπλάσεις χωματερών σε Κάλαμο και (Β? Φάση) Αυλώνα
Περιβαλλοντικά οφέλη για τον Δήμο Ωρωπού από την υπογραφή συμβάσεων έργων με την Περιφέρεια Αττικής
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος παραβρέθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Αττικής όπου ο Περιφερειάρχης & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός παρόντος των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη καθώς και συναδέλφων Δημάρχων της Αττικής υπέγραψε τις Συμβάσεις Κατασκευής δέκα (10) έργων, προϋπολογισμού 35,32 εκ. Η χρηματοδότησή αυτών των έργων γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Αναφορικά με τον Δήμο Ωρωπού η υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων αφορά στην αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ σε Κάλαμο και Αυλώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα έργα αυτά τα τοπικά μας οικοσυστήματα αποκαθίστανται πλήρως, με την επαναφορά της φυσικής ισορροπίας των περιοχών επέμβασης, δίνοντας ουσιαστικά στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί και πάλι την φυσική του ομορφιά. Ο Δήμος, Ωρωπού με τη βοήθεια της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ, λειτουργώντας υπεύθυνα και οργανωμένα, τακτοποιεί με αυτόν τον τρόπο ακόμη μια εκκρεμή περιβαλλοντική υπόθεση του παρελθόντος, προστατεύοντας από τη μια το περιβάλλον αλλά βελτιώνοντας και την ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Μεταξύ των δηλώσεων που έγιναν ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιάννης Οικονομάκος, με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε για τα έργα, επισήμανε ότι η ζωή έχει γίνει απαγορεύσιμη για τους πολίτες της Αθήνας, καλώντας την Πολιτεία σε επενδύσεις έργων πνοής στον Ωρωπό.