Προφίλ

Ο Δήμος Ωρωπού ιδρύθηκε το 2010, με την συνένωση εννέα πρώην Δήμων και Κοινοτήτων και προέκυψε από την Διοικητική Μεταρρύθμιση που είναι γνωστή με το όνομα “Καλλικράτης”. Καταλαμβάνει το σύνολο της Βορειοανατολικής Αττικής κι εκτείνεται από τον Ευβοϊκό Κόλπο έως τους πρόποδες της Πάρνηθας κι από τη λίμνη του Μαραθώνα έως τα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία. Τον Ωρωπό διασχίζει ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας και είναι ένας Δήμος στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλές και διαφορετικές ειδικότητες επαγγελματιών, έχει μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Η γνωστή λουτρόπολη της Βορειοανατολικής Αττικής είναι μια περιοχή με σημαντική ιστορία που χάνεται στους αιώνες. Στην αρχαιότητα αποτελούσε το εύρωστο αγροτικό κέντρο "Γραία" της πόλης της Τανάγρας στη Βοιωτία και αρχικά ανήκε στην Πανδιονίδα φυλή. Η περιοχή τοποθετείται στη σημερινή θέση της Σκάλας, με σύνορα μεταξύ της διοικητικής εξουσίας Θηβαίων και Αθηναίων. Το 373 π.Χ. περιέρχεται η κατεστραμμένη από τους Βοιωτείς πόλη στους Αθηναίους, ενώ αργότερα αναδεικνύεται σε ανεξάρτητο διαμέρισμα της Αττικής.

Σημαντικό τουριστικό θέρετρο για όλες τις εποχές, καθώς προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, το προτιμούν χιλιάδες Αθηναίοι, οι οποίοι λόγω της Εθνικής οδού έχουν εύκολη πρόσβαση σʼ αυτόν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Άλλωστε τα 40 περίπου χιλιόμετρα που τον χωρίζουν από το κέντρο της Αθήνας είναι μια πολύ σύντομη διαδρομή.

Στα καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη θάλασσα, ενώ οι δεκάδες ταβέρνες προσφέρουν ποικιλία θαλασσινών από τους ντόπιους ψαράδες. Στα βορινά χωριά, από την άλλη, προσφέρονται κρεατικά της ώρας με καλό κρασί. Ο Ωρωπός επίσης έχει εξελιχθεί σε κέντρο διασκέδασης με δεκάδες καφετέριες και μπαρ όπου η νεολαία διασκεδάζει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κεντρικό Μενού

rapid_12_21_1

kep_ygeiasbanner_2021

coronoios

covid_24_09

banner_kdvm

logo_greece_2021

logo_eddyppy

farmakeio

adespota_2020

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

apostille

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας