12/05/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:"ΑΡΧΙΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ"

Η μεγάλη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ωρωπού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και οι οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία έφεραν αποτέλεσμα.
Μετά από δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και δύο τηλεσυνεδριάσεις παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και αποστολής εγγράφων και μελετών του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου και ξεκίνησε άμεσα την υλοποίηση της μελέτης καθαρισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας.
Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα που προβλέπει καθαρισμούς δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας εντός της Ιπποκρατείου Πολιτείας αλλά και περιμετρικά του οικισμού.
Από το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου συνεργεία εργολάβων που έχουν μισθωθεί αποκλειστικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησαν τις εργασίες τους από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας επίβλεψαν την έναρξη των εργασιών καθαρισμού δρόμων και περασμάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
«Η επιμονή και η προσήλωση στην επίτευξη ενός μεγάλου και σημαντικού στόχου έφερε αποτέλεσμα. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι με τις κατάλληλες ενέργειες μας και την υπεύθυνη ενημέρωση που παρείχαμε στους κ.κ.Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ξεκίνησε άμεσα η υλοποίηση της μελέτης καθαρισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Θα καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο της Ιπποκρατείου συνολικού μήκους 96 χιλιομέτρων. Έχουν ξεκινήσει πολλά συνεργεία και οι εργασίες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Από την περασμένη Δευτέρα κάποιες περιοχές του Δήμου μας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες καθαρισμού για το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι ακόμα ο Κάλαμος, ο Αυλώνας, η Δροσοπηγή, είναι η Μαλακάσα και άλλα μέρη που θα γίνουν παρόμοιες εργασίες», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.
Δείτε video από την επιχείριση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία: https://www.youtube.com/watch?v=Qi617pAU7zg&t=2s

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Μοιράσου το!

Κεντρικό Μενού

rapid_12_21_1

kep_ygeiasbanner_2021

coronoios

covid_24_09

banner_kdvm

logo_greece_2021

logo_eddyppy

farmakeio

adespota_2020

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

apostille

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας