Δ.Σ. Ωρωπού: Ψήφισμα κατά της δημιουργίας κλειστού Κέντρου Μεταναστών στη Μαλακάσα

Δυναμική αντίδραση αποφάσισε ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στην πρόθεση  της κυβέρνησης να κατασκευάσει, άμεσα, κλειστού τύπου Κέντρου Φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Γερακίνη», στη Μαλακάσα.

Το νέο Hot Spot θα κατασκευαστεί δίπλα στο ήδη υπάρχον Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων & μεταναστών.

Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν με την άποψη του Δημάρχου κ. Γ. Γιασημάκη, ο οποίος, αφού παρέθεσε τα γεγονότα και τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, τόνισε ότι «Η περιοχή δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Ήδη έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από την φιλοξενία των προσφύγων τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Βάρος δυσανάλογο με τις δυνατότητες της».  Ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά  «Δεν αντέχουμε άλλη φυλακή».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, ομόφωνα καταδίκασε την αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας στη Μαλακάσα, δίχως καμιά ενημέρωση των πολιτών και του Δήμου. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την νομική προσφυγή, για την υπεράσπιση των πολιτών και τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου και Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Μοιράσου το!

Κεντρικό Μενού

aimodosia_12_05_20

coronoios

banner_kdvm

logo_greece_2021

logo_eddyppy

farmakeio

entipofilozooi_9_2019

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

apostille

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας