ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-03-2020: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε σήμερα την περιοχή της Μαλακάσας, με αφορμή τις εργασίες που γίνονται,προκειμένου να φιλοξενηθεί η νέα κλειστή δομή υποδοχής παράνομων μεταναστών.
Σε συνάντηση που είχε με την Δημοτική Αρχή, ο κ. Μηταράκης δήλωσε, πως η δομή που θέλει να κατασκευάσει το Υπουργείο, θα είναι κλειστή, χωρίς δικαίωμα εισόδου και εξόδου, αυστηρά φρουρούμενη επί 24ώρου βάσεως, με δυναμικότητα 500 ατόμων και χρονικό ορίζοντα παραμονής από 1 έως 1,5 μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιστροφής στην πατρίδα τους.
Ταυτόχρονα μετέφερε την πρόθεση του Υπουργείου για μετατροπή της ήδη υπάρχουσας ανοιχτής δομής, σε κλειστή-ελεγχόμενη, στην οποία η έξοδος θα απαγορεύεται μετά τις 6 το απόγευμα, και μέχρι τις 10 το επόμενο πρωί. Επίσης η είσοδος θα γίνεται με κάρτα, αλλά και με δαχτυλικό αποτύπωμα, για να διασφαλιστεί πλήρως, η ασφάλεια των όποιων μετακινήσεων.
Τέλος τόνισε πως όλα αυτά θα συνοδευτούν από αύξηση της αστυνόμευσης, και με ανθρώπινο δυναμικό και με υλικά μέσα.
Η Δημοτική αρχή από την πλευρά της, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την πλήρη αντίθεση της, σε αυτή την πρόθεση του Υπουργείου και τονίστηκε η άποψη, πως ο Δήμος Ωρωπού, έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα του αναλογούν, στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, φιλοξενώντας εδώ και πολύ καιρό, μια δομή πολύ μεγάλη και πέρα των δυνατοτήτων της περιοχής.
Ταυτόχρονα ειπώθηκε πως δε συζητά για δημιουργία νέας δομής και πως η μόνη κουβέντα που μπορεί να γίνει, είναι στα πλαίσια των όσων πρέπει να γίνουν, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες απομάκρυνσης και της ήδη υπάρχουσας δομής.
Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, τονίζει απευθυνόμενη στους δημότες, πως διατηρεί αναλλοίωτη την άποψη της, περί μη ανοχής δημιουργίας νέας δομής και πως προετοιμάζει με προσοχή και σοβαρότητα, τις επόμενες κινήσεις της, σε όλα τα επίπεδα, με γνώμονα την υποστήριξη του δικαίου των κατοίκων της Μαλακάσας, αλλά και της υποστήριξης της οντότητας και της αξιοπιστίας, ολόκληρου του Δήμου Ωρωπού.

Μοιράσου το!

Κεντρικό Μενού

aimodosia_12_05_20

coronoios

banner_kdvm

logo_greece_2021

logo_eddyppy

farmakeio

entipofilozooi_9_2019

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

apostille

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας