Θέματα Ισότητας Φύλων

Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε την πρόσκληση κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ


Για να δείτε την πρόσκληση κάντε κλικ εδώ


Μία Συγκλονιστική Επίσκεψη στο ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Ωρωπού πραγματοποίσαν μέλη της Επιτροπής καθώς και εθελοντές μαζί με τα στελέχη της ΚΕΔΕ κες Βαλαβάνη Ανθή και Γκοτσοπούλου Βασιλική με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα εκφράζοντας την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.Συναντήθηκαν με την Διευθύτρια των Φυλακών   και πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τους φυλακισμένους.Παράλληλα  ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας το πρόγραμμα των Φυλακών , για την  υποστήριξη που δίδεται και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανένταξη  στην κοινωνία των ανηλίκων κρατουμένων, το ρόλο του Σχολείου, που λειτουργεί με ηρωικές προσπάθειες των καθηγητών,τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσεις που επικρατούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού.Επίσης  συζητήθηκαν και τρόποι συνεργασίας  και προσφοράς της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων. Φαίνεται ότι πνέει ένας καινούριος άνεμος στις Φυλακές Ανηλίκων και αυτό ωφείλεται στη γυναικεία παρουσία της Διευθύντριας κας Μπούκη.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση μας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης .Ένα φιλανθρωπικό Πασχαλινό μπαζάρ διοργανώνει το ξεblogάρισμα 5 και 6 Απριλίου, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.
Στο μπαζάρ, θα βρείτε εκτός από έργα φυλακισμένων γυναικών, χειροποίητες λαμπάδες, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 έως 5 ευρώ, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές, μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα και είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα.
Όπως σε κάθε μπαζάρ μας, θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια τους όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.
Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 6 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες.
Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές και υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς, η αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και χρειάζεται η υποστήριξη όλων.
Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου «Εμπρός», Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή (ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι), το Σάββατο 5/4 από τις 11:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή 6/4 από τις 11:00 έως τις 18:00.
 
Βασιλική Γκοτσοπούλου- Ανθή Βαλαβάνη
Γραφείο Ισότητας των Φύλων ΚΕΔΕ
Τηλ.: 2132147539, Fax: 210-3899651
URL: http//www:airetes.gr


                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Των Μελών Του Διοικητικού Συμβουλίου της

          ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

                Καλείστε την 27η Μαρτίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00΄ όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ε.Δ.Ω., Αγ. Γεωργίου 29 Ν. Παλάτια Ωρωπού (4ος όροφος), για Τακτική Συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

1.  Ψήφιση Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας ΔΕΠΙΣ.

2.  Ορισμός Προεδρείου  Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών.

3.  Ορισμός Έδρας της ΔΕΠΙΣ.

4.  Σύσταση συνεταιριστικής εταιρείας.

5.  Αίτημα στο Δήμο για νομική υποστήριξη προκειμένου να συσταθεί η Συνεταιριστική Εταιρεία.

6.  Εισήγηση στο Δήμο για δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με την πρόσληψη φοιτητών για την πρακτική τους άσκηση.

7.  Προτάσεις και εισηγήσεις για μελλοντικές δράσεις.  

   

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Βαρνάβα Ελένη

 

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2295034003 και  6997017933


Αθήνα, 12 Μαρτίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τα στελέχη του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ την Παρασκευή  7 Μαρτίου 2014 στις 11:00 π.μ παρευρέθηκαν –μετά από σχετική πρόσκληση- στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ωρωπού, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Νέα Παλάτια.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση των μελών της Επιτροπής και τη μεταξύ τους γνωριμία, ενώ μετά τις απαραίτητες συστάσεις διαπιστώθηκε πως η Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των κοινωνικών φορέων και ομάδων της περιοχής. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέσα από την παρουσία και την εκπροσώπηση των ευρύτερων πληθυσμιακών ομάδων, διασφαλίζεται η κοινωνική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για  ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  ζητήθηκε από τις συμβούλους να προχωρήσουν σε λεπτομερή παρουσίαση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και των δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Μετά τη σχετική ενημέρωση, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, όπου εκφράστηκαν αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Στο σημείο αυτό τα μέλη της ΔΕΠΙΣ έθεσαν τους εξής στόχους: α) έως την επόμενη συνεδρίαση να έχουν καταρτίσει και υπογράψει τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Επιτροπής, β) να έχουν αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση –σε επίπεδο δομών- στο δήμο και γ) να έχουν δημιουργήσουν ένα e-mail (dimotikiepitropiisotitas@yahoo.gr),  με το οποίο θα επικοινωνούν οι δημότες, απευθύνοντας ερωτήσεις, προβλήματα και προτάσεις  στη ΔΕΠΙΣ.

                Τέλος, συζητήθηκαν πιθανές δράσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν από την Επιτροπή με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ  η Πρόεδρος πριν το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης διένειμε στους /στις παρευρισκόμενους/νες ένα αναμνηστικό δώρο.

 Την Παρασκευή 7-3-2014 έγινε η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΠΙΣ Ωρωπού στην οποία συμμετείχαν οι τα στελέχη του Γραφείου  Ισότητας τησ ΚΕΔΕ κες  Ανθή Βαλαβάνη κα Βασιλική Γκοτσοπούλου. 

Στην αρχή τα μέλη συστήθηκαν μεταξύ τους αναφέροντας την ιδιότητά τους και την δημοτική κοινότητα από την οποία προέρχόνται δίοτι στόχο μας ήταν η  ευρύτερη εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων του Δήμου.,ώστε να οι δράσεις που θα ακολουθήσουν να αφορούν όλο το Δήμο.
 Στη συνέχεια οι υπεύθυνες της Γ.Ι. της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσαν τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής για την Ευρωπαική Χάρτα για την Ισότητα που αποτελεί και τον άξονα κίνησης .Ακολούθησε ένας διάλογος για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων.Έγινε επίσης αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας(8 Μαρτίου) , συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη γυναίκα  και τον ενδεχόμενο προγραμματισμό  ενημερωτικών εκδηλώσεων που αφορούν τη γυναίκα.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τις εξης αποφάσεις.

1. Να διαπιστωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο και οι κοινωνικές δομές που  λειτουργούν στο Δήμο                                 

2.Να καταρτιστεί Κανονισμός Εσωτερικής λειτουργίας της ΔΕΠΙΣ                                

3.Η δημιουργία  email για την Ισότητα στο οποίο να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή να καταθέσουν  θέματα και ερωτήματα προς τη ΔΕΠΙΣ.

Ανακοινώνεται ότι η δημιουργία του email  dimotikiepitropiisotitas@yahoo.gr  στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε καταγράφοντας ερωτήσεις , προβλήματα και προτάσεις προς τη ΔΕΠΙΣ έχει τεθεί σε λειτουργία

Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη
Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού


Μητρώο Αιρετών Γυναικών ανα Περιφέρεια

new map

Eπιδιώκοντας να προβάλουμε και να ενισχύσουμε τη γυναικεία συμμετοχή σε όλα τα συμβούλια των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, εν όψει των επικείμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών, συστήσαμε το παρόν Μητρώο Αιρετών Γυναικών. Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το σύντομο Βιογραφικό σας Σημείωμα (επισυνάπτεται δείγμα σύντομου βιογραφικού) icon Δείγμα Σύντομου Βιογραφικού στις ακόλουθες διευθύνσεις:


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας κάθε χρόνο  στις 8 Μαρτίου, εκτός από τον επετειακό χαρακτήρα  της, πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας την προσφορά, τη θέση και τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία μας....
Η γυναίκα σήμερα , σε μια περίοδο, όπου η Ελλάδα βιώνει τις βαρύτατες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ,πλήττεται ιδιαίτερα στον τομέα απασχόλησης, αμοιβής και εισοδήματος.Η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής μονολότι έχουν αναληφθεί πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εξαληφθούν ανισότητες παραμένει ακόμα ζητούμενο για την ελληνίδα που έχει να διεκπεραιώσει πολλαπλούς ρόλους(εργαζόμενη , νοικοκυρά , σύζυγος, μητέρα).Η καταπολέμηση των αιτίων που έχουν σχέση με στερεότυπα  εις βάρος των γυναικών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να έχουν οι γυναίκες  τις ευκαιρίες που τους αναλογούν , στην απασχόληση,στην οικογένεια , στην κοινωνία και στην πολιτική.
Ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο ,πρέπει να ναγνωρίσουμε ότι η ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια δεν μπορεί να  αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα  για την προώθηση των γυναικών αλλά  οι πολιτικές ισότητας που πρέπει να εφαρμοστούν τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Η αξιοποίηση του γυνακείου δυναμικού αναβαθμίζει τη    δημοκρατία , την κοινωνική συνοχή, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα
Αν θέλουμε να πετύχει το σχέδιο εξόδου της χώρας μας από την κρίση , πρέπει να περιλαμβάνει  τη γυναίκα σε όλες τις οικονομικές και τις κοινωνικές του πτυχές.

Για τη Δημοτική Επιτροπη Ισότητας Φύλων

Η Πρόεδρος

Ελένη  Βαρνάβα - Καραγιάννη
Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού


               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                   Των Μελών Του Διοικητικού Συμβουλίου της

                ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

                Καλείστε την 7η Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00΄ όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ε.Δ.Ω., Αγ. Γεωργίου 29 Ν. Παλάτια Ωρωπού (4ος όροφος), για Τακτική Συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

1.         Γνωριμία μεταξύ των Μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων.

2.         Ενημέρωση από τις υπεύθυνες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων για τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων.

3.         Προγραμματισμός Εκδηλώσεων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βαρνάβα Ελένη

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγκαίρως. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2295034003 και 6997017933


Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και τεστ Παπανικολάου θα προσφέρει, από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 27/01/2014  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

 

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ωρωπού κου Γιάννη Οικονομάκου στην οποία παρευρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος Βαρνάβα-Καραγιάννη Ελένη και οι εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων κυρίες Βαλαβάνη Ανθή και Γκοτσοπούλου Βασιλική, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων, το σκοπό και τις δράσεις που μπορεί να αναπτύξει.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνες της ΓΓΙΦ οι Δήμοι που έχουν υπογράψει την ''Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες'' όπως προβλέπεται και από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (αρθ 97) καλούνται να συγκροτήσουν Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων. Απώτερος στόχος των πολιτικών αυτών θα πρέπει να είναι η προώθηση της κοινωνικής  δικαιοσύνης και η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής για το σύνολο των πολιτών.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο από το ΚΜΟΠ , φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος περισσότερες Γυναίκες στην Πολιτική- περισσότερες γυναίκες το 2014.

Το πρόγραμμα υποστήριξης υποψηφίων γυναικών είχε την πρόθεση να εισάγει τις γυναίκες στις βασικές έννοιες και αρχές  της πολιτικής επικοινωνίας, να γνωρίσουν τη δική τους πολιτική ταυτότητα και να  τις βοηθήσει να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Σήμερα όπου η κρίση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα αφού νέες δυνάμεις διαγκωνίζονται  για να επικρατήσουν στο πολιτικό σκηνικό ,σημαντικό ρόλο θα παίξει η αφομοίωση όλων των δυνάμεων  και ο μετασχηματισμός τους σε πυλώνες της Δημοκρατίας

Η υποψήφια γυναίκα έχει την ικανότητα να  πείθει με  το σεβασμό  και την ανοχή που τη διακρίνει ότι μπορεί να συνθέσει όλες τις τάσεις και τα διαφορετικά κοινωνικά ρεύματα  για να  δουλέψουν πρός ώφελος των δημοτών..

 

Ο υποψήφιος δεν προτιμάται πια,  στην εποχή μας , για την ικανότητά του να ρουσφετολογεί αλλά για την εντιμότητα  την ανιδιοτέλειά του, την κατάρτισή του, το εθελοντισμό του. Χαρακτηριστικά για τα οποία η γυναίκα έχει αποδείξει,( ως μητέρα ,σύζυγος, εργαζόμενη, επιστήμονας) έμπρακτα ότι διαθέτει

.Ο ψηφοφόρος θεωρεί σοβαρό θεματοφύλακα της ψήφου του αυτόν που δεν τον κολακεύει αλλά προασπίζεται τα συμφέροντά του και έχει σκοπό να υπηρετήσει τον με όλες του τις δυνάμεις. Η γυναίκα υποψήφια έχει μάθει να αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα για το δίκαιο, τη διαφάνεια την ανάπτυξη.

Κάθε  υποψήφια στην τοπική αυτοδιοίκηση γυναίκα πρέπει να θεωρεί ότι επιτελεί ιεραποστολή. Οι κοινωνικές οικονομικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό
σήμερα καθιστούν την παρουσία της γυναίκας περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.

Για ένα καλύτερο Δήμο.

Γιατί  οι γυναίκες μπορούμε με την ίδια αφοσίωση να φροντίσουμε  το σπίτι μας και το Δήμο μας.

Γιατί  Δήμος είναι το σπίτι μας   

Ελένη Βαρνάβα -Καραγιάννη

Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού 


Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Ημέρας Αριάδνη, Ματρώζου 1 και Τζαβέλλα στον Πειραιά. Παρακαλώ όπως βρείτε συνημμένο το πρόγραμμα της διήμερης εκπαίδευσης. Για τον σκοπό της εκπαίδευσης παρακαλείσθε όπως προσέλθετε με χαλαρή-καθημερινή ένδυση (dress code: casual). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον κύριο Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, Επικοινωνιολόγο. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, ενημερώστε μέχρι την Τρίτη 14/1/2014

Κάντε κλικ να δείτε το πρόγραμμα


 

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Υποψηφίων Γυναικών αποτελεί μια στοχευμένη διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα στα πλαίσια του προαναφερόμενου έργου η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 16-17 Ιανουαρίου 2014. Οι ενδιαφερόμενες υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες, που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στην πρόσκληση, παρακαλούνται όπως αποστείλουν τα βιογραφικά τους μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2013.

Κάντε κλικ εδώ να δείτε την πρόσκληση


Μετά την υπογραφή της ευρωπαϊκής χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες ο Δήμος Ωρωπού αναλαμβάνει την υποχρέωση της σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Οι αρμοδιότητές της αφορούν στη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης, την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην απασχόληση, την καταπολέμηση της βίας και την αναβάθμιση των δομών φροντίδας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής όσων ενδιαφέρονται θα γίνονται δεκτές από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου στα πρωτόκολλα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Δημοτική Σύμβουλο κα Ελένη Βαρνάβα, τηλ. Επικ.: 6997017933.

 

Υπεύθυνη Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Βαρνάβα

 

 


Επίσης την Δευτέρα 18/11/2013, στις 12.00μμ ώρα Ελλάδας, τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από τον επικεφαλή του έργου στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την κα Zahi και την κα Altinisik από το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, όπου θα μας παρουσιάσουν την αντίστοιχη δική τους καμπάνια. Η τηλεδιάσκεψη είναι ανοιχτή στα μέλη των ομάδων εργασίας από όλες τις χώρες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε Αγγλικά προκειμένου να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση. Εάν θελήσετε να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη θα σας παρακαλούσα να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων προκειμένου να σας στείλουμε τις οδηγίες. Για να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή με internet και τηλέφωνο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη εις περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση.

1)      On Monday at 10:30 (Bruxelles time) please call the following free number for your country:

 

 Greece

0080 012 6060

 

 2)      They will ask you the conference ID, that is the following:

 

                 # 12151600

 

Please note that you can call the free numbers only with a fixed phone, not a mobile.

 

 3)      Go to the following link to see shared presentations:

 

Attendee URL:

https://webconnect.webex.com/webconnect/onstage/g.php?t=a&d=660349178

κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας


Το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 στις 11:00 πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω   την πρώτη συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέματα της συνάντησης  ήταν: α) η σύσταση και  λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕ.Π.ΙΣ.) και β) ο σχεδιασμός και η πορεία υλοποίησης τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνάντηση από το Δήμο Αιγάλεω συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου κα Διονυσία Σιγάλα καθώς και η Υπεύθυνη Γραφείου Ισότητας κα Νικολέττα Δερνελή. Το Δήμο  Κορυδαλλού εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κα Λαμπρινή Μάνου, το Δήμο Αγίας Βαρβάρας η κα Κωνσταντίνα Νέζη, Υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και Υπεύθυνη σε θέματα προώθησης της ισότητας των φύλων και το Δήμο Γαλατσίου η κα Μαρία Γκόγκου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας. Τέλος ο Δήμος Ωρωπού εκπροσωπήθηκε από την κα Ελένη Βαρνάβα, Δημοτική Σύμβουλο και την κα Αμαλία Νάνου από Λέσχη Ανάγνωσης Αυλώνα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση, από τις συμμετέχουσες, των δράσεων του Δήμου τους για την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων καθώς και το ενδιαφέρον τους για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης.. Παράλληλα, εκφράστηκε και ο ευρύτερος προβληματισμός τους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθεια σύστασης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.  Στο σημείο αυτό, η  εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ , κα Χριστίνα Αγορίτσα, και οι Σύμβουλοι Ισότητας της ΚΕΔΕ, κα  Ανθή Βαλαβάνη και κα Βασιλική Γκοτσοπούλου, διαβεβαίωσαν τις αιρετές και τα υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων πως παραμένουν στη διάθεσή τους και θα τους παρέχουν συνεχώς οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν, τόσο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην ισότητα των Φύλων, όσο και σε οργανωτικά προβλήματα που ενδεχομένως να συναντήσουν στην προσπάθειά τους αυτή. 

Εν κατακλείδι, συμφωνήθηκε πως η συγκεκριμένη ήταν μια πρώτη συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των αιρετών των όμορων Δήμων, ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί μια νέα πιο διευρυμένη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τη Δευτέρα 25 Nοεμβρίου και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, οδός Κρέμου 123 & Φιλαρέτου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ώρα προσέλευσης: 16.45

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε.

Ιωάννης Σγουρός


Για να δείτε το αρχείο κάντε κλικ εδώ.


Για να δείτε το αρχείο κάντε κλικ εδώ.


Φίλοι και Φίλες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  στα πλαίσια της Εθνικής μας στρατηγικής/ καμπάνιας, ξεκινάμε με την διεξαγωγή της διαδικτυακής έρευνας (online survey) προκειμένου να διερευνήσουμε τη στάση και τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων απέναντι σε γυναίκες πολιτικούς υποψηφίους.  Η έρευνα είναι ανώνυμη και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 5-7 λεπτά. Προκειμένου να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, παρακαλώ συνδεθείτε στο παρακάτω link.

https://www.surveymonkey.com/s/N6TMVBL


Στο Ταλλίν της Εσθονίας πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Διακρατική Συνάντηση  με θέμα  Περισσότερες γυναίκες στην Πολιτική , στην οποία συμετείχαν με φορείς από δεκατρείς Ευρωπαικές χώρες.ο ελληνικό φορέα υλοποίησης του Ευρωπαικού Προγράμματος είναι το ΚΜΟΠ και από πλευράς της ελληνικής ομάδας συμμετείχε και η κα Ελένη Βαρνάβα  Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού , η κα Μαρία Ποθουλάκη και η κα χριστιίνα Κόκοτα. .Αρκετοί φορείς συνοδεύτηκαν και από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσία της Ευρωβουλευτού της Εσθονίας κας Annely Akkermenn  από το κόμμα, Pro Patria and Res Publica Union που είχε και την οργάνωση της Συνάντησης και τη φιλοξενία των Εταίρων που ήταν εξαιρετική.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές κομμάτων και οργανώσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στο θέμα της Ισότητας των Φύλων.Ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για την καμπάνια-στρατηγική που πρόκειται να εφαρμόσει ο κάθε εταίρος , για την ενθάρρυνση των γυναικών και τη συμμετοχή τους στην πολιτική.

Η παρουσίαση της ελληνικής ομάδας επικεντρώθηκε στην καλή πρακτική των κομμάτων για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην πολιτική σκηνή.

 Από τη συζήτηση προέκυψαν  κάποια  σημαντικά συμπεράσματα :

1.Τα περισσότερα Πολιτικά Κόμματα αναγνωρίζουν την ανάγκη της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική σκηνή και είναι διαθετειμένα να εντάξουν στην ατζέντα τους το θέμα, ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή παράταξης.

2.Παρά τις ιστορικοκοινωνικές διαφορές μεταξύ των κρατών που διαμορφώνουν το πολιτικό τους σύστημα όλοι οι φορείς αποδέχτηκαν ότι υπάρχουν τρία βασικά εμπόδια για την ενασχόληση των γυναικών στην πολιτική α) η οικογενειακή κατάσταση,β) το εισόδημα ,γ) η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Στη συνέχεια έγιναν προτάσεις για ενισχυθεί η πολιτική συνείδηση των γυναικών και κατ επέκταση η ενεργή συμμετοχή τους στην πολιτική σκηνή.

1. Πολιτιkή εκπαίδευση όχι κομματική που ξεκινά από τα σχολεία.

2.Εκπαίδευση των υποψηφίων γυναικών.

3.Υποστήριξη των κομμάτων στις υποψήφιες γυναίκες με τη χρηματοδότηση της καμπάνιας των γυναικών.

4. Ανάδειξη ως πρότυπα άξιες ελληνίδες πολιτικούς .


Για να δείτε την Πρόσκληση κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε την Δήλωση Συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.


Για να δειτε το αρχείο κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε το Ενημερωτικό Φυλλάδιο κάντε κλικ εδώ.


Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


Κεντρικό Μενού

afisa_dhmiourgiko_kalokairi

logo_eddyppy

farmakeio

entipofilozooi-1

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας