Κανονισμός Καθαριότητας

Η καθαριότητα αποτελεί τα ύψιστο αγαθό και πρωταρχικό καθήκον όλων των πολιτών, γιατί προστατεύει την υγεία, το περιβάλλον και ευπρεπίζει τον τόπο. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διατηρείται η πόλη καθαρή. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η συνευθύνη και η κοινή προσπάθεια όλων των κατοίκων. Όπως ο καθένας φροντίζει ατομικά για την καθαριότητα του προσωπικού του χώρου  το ίδιο πρέπει να καταβάλλει φροντίδα για να διατηρείται καθαρή η πόλη, στην οποία ζει και είναι ο χώρος, που τον περιβάλλει.

Ο Δήμος Ωρωπού με την Υπηρεσία Καθαριότητας έχει την υποχρέωση περισυλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων, που προέρχονται από τις κατοικίες, τα καταστήματα, τα γραφεία και οποιοδήποτε άλλο ακίνητο, που υποχρεούται στην καταβολή ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας.

Ο Δήμος Ωρωπού δεν υποχρεούται να παραλάβει με τα απορριμματοφόρα του τα ογκώδη αντικείμενα ή υλικά όπως θερμοσίφωνες, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, στρώματα κλπ. Αυτά παραλαμβάνονται από ειδικά φορτηγά του Δήμου μετά από σχετικό τηλεφώνημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο Δήμος Ωρωπού δεν υποχρεούται να παραλάβει με τα απορριμματοφόρα του τα άχρηστα υλικά, που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες. Αυτά υποχρεούται ο κύριος του έργου να τα μεταφέρει με δικά του μέσα εκτός Δήμου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Ο Κανονισμός Καθαριότητας σε αρχείο .pdf εδώ.

Κεντρικό Μενού

2019_25_martiou

aimodosia19

programma_2019_kedo

logo_eddyppy

farmakeio

entipofilozooi-1

ban-2013-Asthenoforo

Diaugeia

logo_data_gov

ban_isotita

Καιρός Ωρωπού
Καιρός Μαλακάσας